Ученици и наставници Геодетске техничке школе позивају представнике ГО Звездара, као и грађанке и грађане Звездаре, на такмичење ученичких компанија из програма организације „Достигнућа младих“ које ће бити одржано у четвртак, 16. марта 2017. од 9.00 до 17.00 часова у Новом Меркатору на Новом Београду.

Ученици који су „запослени“ у овим компанијама током школске године стичу знања о тржишној економији и предузетништву и своју компанију воде од оснивања до израде компанијског извештаја и затварања.

Програм Ученичка компанија је део пројекта „Година предузетништва 2016“ који спроводи Влада Републике Србије. Ове године Геодетска техничка школа удружила је 40 жена из целе Србије, у оквиру компаније ЕТНОС, које ће израдити 500 медењака с мотивима Србије и послати их на адресу школе.

Најављујући такмичење Јагода Петровић Укај, професорка Геодетске техничке школе, каже:

„Такмичење је изложбено – продајног карактера и део новца који се тог дана заради од продаје наших производа, поклонићемо у хуманитарне сврхе (НУРДОРУ – Националном удружењу деци оболелој од рака и МНРО – Звездара).“

Такмичења на регионалном и националном нивоу налазе се на званичном Календару такмичења и смотри Министарства просвете, науке и технолошког развоја под називом Смотра ученичких компанија Србије.

Ученици и наставници Геодетске техничке школе, поздрављају и надају се да ће представници ГО Звездара, као и грађанке и грађани Звездаре, посетити догађај 16. марта, у Новом Меркатору на Новом Београду, као и да ће посетиоци дати допринос у овој предузетничко – хуманој мисији куповином прозвиода, на дан такмичења.

У прилогу је агенда такмичења.

Агенда такмичења