Математичком трибином у понедељак, 13. маја 2019. у 12,30 сати у ОШ „Владислав Рибникар“ почиње серија трибина у оквиру пројекта  „Шетајуће математичко знање / Floatingmathematicalknowledge“, подржаног од стране Центра за промоцију науке, који на  занимљив начин приближава  математику широј јавности путем необичног медија – мајице.

Ученици Шесте београдске гимназије и основних школа „Павле Савић“, „Змај Јова Јовановић“, „Ћирило и Методије“ и „Владислав Рибникар“ са својим наставницама математике и информатике, осим ове, организују и трибине 15. маја у 13 сати у ОШ „Павле Савић“ и ОШ „Змај Јова Јовановић“,  а у ОШ „Ћирило и Методије“  23.маја 2019. у 13 сати.

Mатематичке трибине имају за циљ да учесници пројекта у основним школама  презентују продукте свог рада у оквиру овог пројекта и промовишу математику из једног несвакидашњег угла.

Трибинама су претходиле математичке и информатичке радионице одржане у Шестој београдској гимназији, на којима су ученици гимназије као вршњачки едукатори  са ученицима из основних школа бирали занимљиве математичке садржаје за своје мајице, пружили им подршку да прошире своја знања и припремали садржаје за штампу.

Носиоци пројекта су ученици Шесте београдске гимназије са својим наставницама математике  Сузаном Лазовић, Аном Јоковић и наставницом информатике Биљаном Новаковић, а учесници  ученици основних школа „Павле Савић“  (наставница Данијела Шура), „Змај Јова Јовановић“ (наставница Биљана Ђурђевић), „Ћирило и Методије“ (наставница Милена Милановић) и „Владислав Рибникар“ (наставница Радосава Илић).

Трибине су увертира за учешће учесника пројекта у манифестацији Мај месец математике М3 , која се ове године реализује под слоганом ИСТРАЖИ КООРДИНАТЕ .

Они ће  27. маја 2019. у „математичким“ мајицама прошетати Кнез Михаиловом и Теразијама и  разговарати са суграђанима о „натписима“  на својим мајицама.

Учесници пројекта позивају све заинтересоване да им се придруже на трибинама и друже са њима  у математичкој шетњи.