Градска општина Звездара позива заинтересоване на пету on-line радионицу о запошљавању Ромкиња у оквиру ЕУ пројекта „Корак до посла”која ће бити одржана у четвртак 5.11. од 14 до 16 часова. Заинтересовани своје учешће могу потврдити слањем мејла на адресу zlatko.petrin@zvezdara.org.rs   или се само могу придружити радионици.

Skype link: https://join.skype.com/g3YGdpm9PUBP

Korak do posla – podrška inkluziji Romkinja

Циљ радионице је стицање знања о ромској популацији и рад на превазилажењу предрасуда и стереотипа, подршка послодавцима у решавању препрека и проблема везаних за успешан процес запошљавања Ромкиња на отвореном тржишту рада.

Радионице су намењене запосленима у одељењима људских ресурса приватних предузећа, представницима малих и средњих предузећа, представницима удружења послодаваца, као и представницима агенција за запошљавање и свим осталим заинтересованим за запошљавање Ромкиња.

Пројекат „Корак до посла“ има за циљ унапређење економског положаја Ромкиња на Звездари кроз активности за повећање запошљивости. Први корак су биле стручне обуке за занате како би се унапредиле њихове компетенце, затим стална психосоцијална подршка уз опште подизање самопоуздања и мотивацију за активно укључивање на тржиште рада. Са друге стране, да би се Ромкиње лакше запошљавале, овом разменом искустава на радионици ће се информисати послодавци како би боље разумели ову циљну групу и били друштвено одговорни и расположени за њихово запошљавање. Једним и другим кораком ћемо им омогућити да се лакше запосле, задрже посао и буду прихваћене од стране послодаваца а касније и сарадника.