Градска Општина Звездара објављује позив за учешће на 11. манифестацији „Летњи позоришни дани на Олимпу“ која ће бити одржана у августу 2018. године.

„Летњи позоришни дани на Олимпу“ су традиционална манифестација ревијалног карактера која се одржава сваке године током последње недеље августа месеца под покровитељством Градске општине Звездара, а у сарадњи са СЦ „Олимп-Звездара“.

Манифестација се одржава на Летњој позорници са амфитеатарским гледалиштем СЦ „Олимп-Звездара“, а у случају лоших временских услова представе се  могу играти  у централном затвореном спортском објекту у оквиру СЦ „Олимп Звездара“. Представе се играју од 18:30 часова.

За учешће се могу пријавити професионална позоришта, независне позоришне трупе и остали облици позоришних продукција које на свом репертоару имају представе за децу и младе.

Током манифестације се изводи седам представа за децу узраста од 4 до 10 година.

Представа којом се конкурише за учешће на манифестацији треба да буде едукативно забавног карактера, да у представи учествује више од двоје глумаца и да траје између 45 и 60 минута.

Представе изводе искључиво позоришта/позоришне трупе које поседују сопствене костиме и сценографију, сопствену технику за озвучење и сами ангажују мајстора тона.

Не могу се изводити представе које су  приказиване претходне две године у оквиру манифестације Летњи позоришни дани на „Олимпу“.

Комисија за манифестације ГО Звездара разматра све приспеле пријаве  и на основу  примерености садржаја позоришног остварења узрасту, педагошке вредности позоришног остварења и његовог уметничког домета, понуђене цене и расположивих средстава у буџету, већином гласова присутних чланова одлучује о избору представа које ће бити изведене.

Попуњен пријавни формулар и сав материјал треба послати најкасније до  1. јуна 2018. године на адресу: Градска општина Звездара (за Летње позоришне дане), 11000 Београд, Булевар краља Александра 77 или мејлом на адресу: maja.maletic@zvezdara.org.rs

За све информације на располагању су Вам бројеви телефона: 3405 775 и 3405 906.

Пријавни формулар