На програму 13. Дечјег позоришног фестивала „Позориште Звездариште”, који се под слоганом „Звездариште над целим Београдом” одржава од 21. до 27.11, у четвртак, 24. новембра у 12 сати је на сцени „Култ” Установе културе „Вук Стефановић Караџић” изведена представа „Duetto” коју су одиграли глумци позоришта Il Teatro Prova из Бергама (Италија).

Ова занимљива интерактивна представа је најмлађе посетиоце који су напунили гледалиште терала на стално учествовање и комуникацију са глумцима, али их је и добро забавила.

Поред ове, данас су на програму „Звездаришта” још две представе:

-На истом месту се у 17 сати изводи представа ”Wake up! Twistland!” у извођењу позоришта „Ниненду” из Шангаја (Кина). За представу важе улазнице са представе „Царево ново рухо” која је отказана због болести главног глумца, а која је на програму „Позоришта Звездаришта” била у понедељк, 21. новембра.

-Такође, у 17 сати у Позоришту „Пуж” биће одиграна представа „Златна торта за златну принцезу” у извођењу глумаца овог позоришта.

Као и сваке године, „Звездариште” има и занимљив пратећи програм који се реализује у сарадњи са Удружењем за развој позоришта за децу и младе АСИТЕЖ Србије.у оквиру кога је данас реализована радионица драмског писања за децу и младе. Радионица коју је водила Јелена Палигорић одржана је у Мултимедијалној сали УК „Вук Стефановић Караџић”.

Улазнице су и ове године бесплатне, Звездариште је овог новембра над целим Београдом, и зато: поведите дете у позориште!