Драгомир Петронијевић, члан Већа Града Београда са Милошем Игњатовићем, председником ГО Звездара и Новком Стељићем, чланом Већа ГО Звездара обишао је завршене радове у улици Рада Кондића у Малом Мокром Лугу, у уторак, 27.9.2016. и разговарао са грађанима.

Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара је рекао да су грађани овог дела Звездаре Општини упутили иницијативу за уређење улице, а Општина је, у сарадњи са ЈКП „Београд пут“, почела да решава ове нагомилане проблеме који су били у претходних пар година. Преставници Општине су се са грађанима договорили око свега и као што смо обећали, од првог јуна од када је нова власт на Звездара, смо испунили. Он је рекао да је до сада урађено више од хиљаду метара разних прилаза улици и да ће у наредних десет дана бити урађено још око 500 метара. У наредном периоду има још проблема које треба Општина да реши и то ће, у сарадњи са грађанима, бити решено. Обавеза нас у Општини је да саслушамо које су потребе грађана и да, према нашим могућностима и надлежностима, реагујемо.

Драгомир Петронијевић, члан Већа Града Београда је рекао да су пре три месеца били овде, јер је рађена горња улица и да су им житељи овог дела општине рекли да им попречне улице праве проблем, јер кад пада киша вода се слива и тешко је доћи до самих стамбених објеката. То је посебно изражено зими. „Преко километар смо урадили попречних улица, али настављамо да радимо даље док не будемо све попречне улице урадили. Мене је срамота да ми у 21. веку асфалтирамо у главном граду Србије улице, али једноставно такву смо ситуацију затекли. У претходне две године смо се трудили да што више и поправимо и пресвучемо улица, али и да доведемо асфалт до стамбених кућа”. Он је рекао да ће Град Београд и даље комуницирати са грађанима и радити на решавању њихових проблема. Асфалтирање улица у граду ће бити настављено све док све улице у Београду не буду асфалтиране. Само на Звездари у овој години је закрпљено више од 450 ударних рупа, а Град има план да у наредних 10 година пресвуче асфалт на свим улицама куда иду линије градског превоза.

Присутни грађани, станари улице су изразили задовољство реконструкцијом и уређењем улице и захвалили Општини и Граду због урађеног, јер ће им сада услови живота бити знатно бољи

Надлежне општинске службе су, у сарадњи са Дирекцијом за путеве Града асфалтирале улицу Рада Кондића и прилазе. Од укупно 14 прилаза, до сада је завршено 7, тренутно се раде 3, а преостала 4 биће завршена до краја октобра.