Градска општина Звездара је у оквиру реализације програма превенције у области безбедности ученика у саобраћају, у сарадњи и под покровитељстовм Секретаријата за саобраћај, у четвртак, 29. новембра 2018. у 13 сати на Сцени „Култ”  Установе културе „Вук Стефановић Караџић“, Булевар краља Александра 77а, за средњошколце са Звездаре организовала извођење представа „Мотори“. Извођењу представе присуствоваће Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара и представници Секретаријата за саобраћај.

Представа „Мотори” биће изведена пред око 200 ученика из свих 9 средњих школа са Звездаре, а конципирана је тако да на интересантан и неконвенционалан начин посредно указује младима на ризике страдања возача мотоцикала, али и других учесника у саобраћају.

Представа, која личи на многе преузете из новинских извештаја, премијерно је изведена у Омладинском позоришту „Дадов” и  говори о двојици момака који су, након бега од куће, украли мотор и изазвали саобраћајну несрећу. Овом представом је на креативан и на неуобичајен начин, кроз уметничко дело, циљној групи представљен значај безбедне вожње.

Аутор текста и редитељ је Патрик Лазић.

 

Извођење позоришне представе, као вид комуникације са основцима и средњошколцима, примењено у сврху превентивног деловања у области унапређења безбености ученика учесника у саобраћају, је под покровитељством Секретаријата за саобраћај, организовано први пут прошле године у Београду. Захваљујући прошлогодишњим позитивним реакцијама деце и организатора, овакав начин комуникације са ученицима је и ове године уврштен у план Секретаријата за саобраћај, па ће представе са оваквим едукативним садржајем бити изведене на свих 17 београдских општина.