Радмила Урошевић, координаторка рада Волонтерског сервиса Звездаре ће у четвртак, 21. априла 2016. у 18 сати, у Галерија Жад, у Музеју примењене уметности, Вука Караџића 18, учествовати у пратећем програму 8. Салона архитектуре „Отворено за: Градске баште поврћа”.

Аутор предлога и модератор програма је Милош Комленић, уводну реч ће дати Александар Бобић, а поред Радмиле Урошевић у разговору ће учествовати Дејан М. Солак, представници удружења урбаних баштована и студенти који учествују у програму на својим факултетима.

Радмила Урошевић ће овом приликом говорити о искуству Волонтерског сервиса Звездаре у социјализацији и хуманизацији свакодневног живота појединаца на Звездари и Београду, значају програма активације и усвајања проактивне животне филозофије како би појединци живели, задовољније, квалитетније и дуже. Будући да је Урбано баштованство један од начина да будемо активни, корисни, задовољни, да се дружимо и учимо- ова тема ће бити најваљена као један од садржаја предстојећих шестих „Дана сениора на Звездари“ који ће бити одржани крајем септембра.