Представници „Звездарског еколошког центра“ (ЗЕЦ) су поводом Светског дана вода, учествовали на Стручној конференцији: „Србија и европске интеграције – сектор вода“, која је у организацији Министарства заштите животне средине, Министарства здравља и Агенције за заштиту животне средине  одржана 22.марта 2019. у Клубу посланика у Толстојевој. Догађају је у име Градске општине Звездара присуствовао Душан Игњатовић, члан Већа ГО Звездара.

Поред министра заштите животне средине у Влади Републике Србије.Горана Тривана, присутнима су се обратили и државни скеретар у Министарству здравља Берислав Векић, државни секретар у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Сенад Махмутовић, директор Агенције за заштиту животне средине Филип Радовић, генерални директор ЈВП „Србијаводе“ Горан Пузовић и в.д. директора Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ доц. др Верица Јовановић.

Порука са скупа је да је вода основно људско право сваког човека и да се сви морамо укључити у заштиту вода и дати свој допринос, због чега је неопходна едукација и то од најмлађег узраста.

Представници „Звездарског еколошког центра“ су претходног дана  поводом обележавања Светског дана шума учествовали и на скупу у организацији Секретаријата за заштиту животне средине у Градској управи града Београда на коме је говорио Марко Казимировић, асистент Шумарског факултета у Београду, на тему „Зашто су шуме важне“. На скупу је о контроли квалитета ваздуха на територији Београда говорио доктор Андреј Шоштарић из Градског завода за јавно здравље.

Отварајући скуп поводом Светског дана шума, Ивана Вилотијевић вршилац дужности градског секретара за заштиту животне средине, истакла је да је квалитет ваздуха у Београду веома добар, а да на то утиче  пошумљавање које се у престоници студисјки примењује, према плану који је усвојен 2011, као и да је план да се у 2019. години посади 60 хектара нове шуме на територији Београда и више од 400 стабала у формама дрвореда.