Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић данас је примио представникe крајишких удружења. Непосредан повод за данашњи сусрет је 27 годишњица страдања српског народа у злочиначкој акцији „Олуја”.

 

Представници Удружења захвалили су се председнику и ГО Звездара на досадашњој успешној сарадњи и помоћи при решавању проблема Крајишника, како стамбеној проблематици тако кроз подршку у очувању културног индентитета и наслеђа, а посебно у неговању културе сећања.

 

Владан Јеремић је истакао да је ГО Звездара увек спремна да помогне у оквиру својих могућности и да, у сарадњи са Градом и Републиком , буде подршка и пружи помоћ у решавању постојећих проблема Крајишника.

„Градска општина Звездара, између осталог, настоји да Крајишницима пружи подршку и у очувању културног идентитета и неговању културе сећања, јер је битно да се очува све оно што један народ чини посебним. Надам се да и зато Звездару сматрате својим другим домом”-рекао је Владан Јеремић и пожелео да досадашња добра сарадња буде настављена.

 

Данашњем састанку су присуствовали председник Удружења Крајишника Србије Миле Боснић, његов заменик Слободан Ђукић, председник Координације Удружења избеглих и расељених у Републици Србији Милан Жунић, председник Удружења бораца РСК Милан Гаћеша, председник Удружења „Завичај”  Београд и одборник Скупштине Градске општине Звездара Ненад Абрамовић.председница општинско одбора Удружења „Завичај” Звездара Мирјана Грујић и одборник и члан Управног одбора Удружења „Завичај” Дејан Лазић.