Сјајни примери предузетништва из области пчеларства и органске производње поврћа и зимнице, били су веома инспиративни за посетиоце трибине  под називомПредузетништво – примери добре праксе“ одржане у ГО Звездара 07.децембра у оквиру „Промоције запошљавања теже запошљивих група на Звездари 2018“, коју је, у сарадњи са Општином  организовало Друштво за очување, ревитализацију и промовисање старих заната „Чувари заната“

Скуп је отворио заменик председника ГО Звездара Предраг Веиновић, који је поручио да Градска општина Звездара наставља са бригом о запошљавању теже запошљивих категорија свог становништва и у том циљу повезује субјекте који могу да помогну у томе.

„Циљ ове трибине је да се помогне незапосленим лицима и будућим предузетницима да се лакше определе за покретање самосталне делатности.- рекао је Веиновић.

Весна Живковић Костић, начелнице Одељења за програме запошљавања и предузетништво Националне службе за запошљавање Београд и Мирјана Мишчевић из Привредне коморе Србије представиле су мере и субвенције за незапослене.

Примере добре праксе представили су успешни предузетници: Ана Кнежевић из Удружења „Ево рука“ и пчелари Марко Станојевић и Милорад Антић.

Њихови примери, искуства и аргументи, показали су да пут успеха није лак, пун изазова, континуираног учења и залагања, али резултат је охрабрујући и пружа велико задовољство и, што је најважније, даје профит и бољи квалитет живота.

Присутни су имали прилику да поставе питања и изнесу своје коментаре и  утиске током трибине, а многи су се пријавили Бранислави Познановић, представници Звездарског одсека НСЗ за конкретне савете, помоћ и информације о субвенцијама за покретање самосталних делатности.