У Општини Звездара је 1. новембра почело пријављивање за бесплатну Београдску сениор картицу, а већ током првог дана преко 1.000 најстаријих суграђана са Звездаре посетило је Општину. Пријављивање се наставља сваког радног дана (понедељак-петак).

Општина Звездара је обезбедила посебан шалтер у својој Шалтер сали на којем пензионери могу да се пријаве за прву персонализовану бенефит картицу, на основу које ће моћи да остваре бројне попусте. Уз помоћ ове картице пензионери ће уштедети купујући намирнице у трговинама и малопродајним објектима, при путовањима, одласцима у позоришта, музеје, библиотеке, спортско-рекреативне центре, а имаће и јефтиније здравствене прегледе и лекове.

Пензионери са Звездаре су на шалтеру, уз помоћ запослених у Општини, попуњавали пријаве, које ће Општина прослеђивати Граду. На самом формулару налази се привремена картица, коју пензионери добијају одмах и могу је користити за попусте док им се не израде трајне пластифициране картице.

Списак партнера ће редовно бити ажуриран, а пензионери ће бити благовремено обавештавани где још могу са сениор картицом да остваре попуст. Попусти се сада крећу од 10 до 50 посто.

Пензионери са Звездаре који нису у могућности да дођу до Општине могу да се у току радног времена Општине (понедељак-петак од 7.30-15.30) јаве на број телефона Сервисног центра 011/7850-350 и приступница ће им бити достављена на кућну адресу.

Без обзира на износ пензије, сваки пензионер остварује право да добије бонус картицу, бесплатно, а трошкове израде и дистрибуције картице сносиће Град Београд.

Градоначелник Београда Синиша Мали је рекао да је Београдска сениор картица  један је од најлепших пројеката и представља знак захвалности старијим суграђанима, али и начин да им се подигне квалитет живота. Он је прецизирао да је Београд прва локална самоуправа у Србији која нуди овакву врсту услуге, на добробит старијих суграђана. Градоначелник је прецизирао да сви пензионери картицу могу да добију у клубовима за старе или у општинама.