Комисије за избор корисника за доделу средстава намењених стварању и побољшању услова становања интерно расељених лица и повратника, формиране у оквиру пројекта „Бољи услови за живот интерно расељених лица и повратника на Звездари“ финансираног од стране Европске уније, расписале су 8. марта 2019. године јавне позиве за интерно-расељена лица и повратнике за доделу пакета грађевинског материјала у вредности до 3.700 евра без ПДВ-а.

Предвиђена финансијска средства за ове јавне позиве су у вредности од 40 пакета помоћи у максималној вредности за интерно расељена лица и 5 истих таквих пакета за повратнике.

На седници Комисија одржаних 2.12.2019. године, одлучено је о предлозима ранг листа за интерно расељена лица и повратнике.Како сва средства за интерно расељена лица ни за повратнике нису утрошена, очекујемо у следећих месец дана расписивање новог јавног позива за неподељене пакете помоћи.

Ово је део активности на пројекту, који финансира Европска унија у укупном износу од око 283.000 евра, а спроводи га Градска општина Звездара у партнерству са Удружењем „Завичај“. Циљ пројекта је помоћ у унапређењу услова становања интерно расељених лица и повратника са Звездаре, али и економско оснаживање кроз подршку самозапошљавању, започињању или ширењу сопственог бизниса. Пројекат траје до 5. јула 2020. године.

У прилогу:

Предлог ранг листе ИРЛ, 2.12.2019.

Предлог ранг листе-Повратници, 2.12.2019.

Предлог ранг листе ИРЛ-исправка, 27.12.2019.