Пројекат „Сама је тражила“, чија је тема насиље над женама, почиње свој позоришни живот: премијера представе је у суботу, 28. јануара 2017. у 20 сати у Дечјем културном центру у Београду, улаз из Таковске, а реприза је већ идућег дана 29.01.2017. такође у 20 сати.

Омнибус састављен од прича, монолога, исповести, поема, чији су аутори писци: Маја Пелевић, Бранислав Илић, Јасна Јасна Жмак, Данијела Кулезић Wилсон, Бранка Стојковић и Милан Марковић, позоришној сцени је прилагодила сјајна редитељка Ксенија Крњајић.

Својим упечатљивим, емотивним казивањем глумачки тим: Оливера Викторовић, Бранка Стојковић, Маја Митић, Тијана Јанковић и Бојана Ђурашковић , учиниће да се, у комуникацији са публиком у друштву покрене неки другачији начин размишљања о овој тешкој теми, а крајњи циљ је сузбијање насиља у породици, реаговање пре него што се деси смртоносни исход, али и подршка промени закона у овој области.

Овај пројекат је још у време припреме подржала Комисија за родну равноправност председника Градске општине Звездара, која се већ 11 година бави темом насиља у породици, а кроз Канцеларију за правну и психосоцијалну помоћ жртвама насиља у породици пружа и директну подршку жртвама.

На трибинама и изложбама од 25. новембра до 10. децембра 2016., током манифестације „16 дана активизма против насиља над женама“ у организацији Комисије, глумице су изводиле делове представе и оставиле врло снажан утисак на присутне.

Цена карте је 500 динара, а број за резервација је 011 2418 524 или 062 174 5776.