У Градској општини Звездара је 26. јануара одржан састанак општинског Штаба за управљање пандемијом грипа А Х1Н1 са директорима основних и средњих школа са општине. Састанку су присуствовали и представници здравствених установа са општине Звездара, као и прим. др Вељко Ђерковић из Градског завода за јавно здравље.

Зоран Вулетић, заменик председника ГО Звездара и командант Штаба за управљање пандемијом на Звездари је присутне упознао са неким од активности у претходном периоду, као и са чињеницом да Штаб општине Звездара редовно прати ситуацију на територији општине и да је потпуно спреман и за епидемију већих размера од досадашње. У прилог томе иде и добра кординација рада на локалном нивоу између здравствених установа, школа и Општине.

Прим. др Ђерковић је присутне подсетио да пандемија грипа и даље траје и да се у наредном периоду може очекивати нови талас грипа за који се не зна ког интензитета ће бити. Посебно је истакао значај вакцинације и навео примере неких земаља, као што је Шведска у којој је ширење пандемије заустављено вакцинацијом високог процента становништва.

Др Ђерковић и представници здравствених институција са општине су у наставку састанка давали неопходне информације и одговарали на питања заинтересованих у вези са пандемијом грипа, нарочито у вези са радом школа и потребом вакцинације школске деце и запослених у школама и здравственим установама.