Због обимних радова на комплетној реконструкцији Основне школе „Иван Горан Ковачић“, која ће почети 1. марта настава за све ученике, осим првака, ће се одвијати у просторијама других школа. Ова реконструкција је јако дуго очекивана, сада су се стекли услови и према информацији из Агенције за инвестиције Града Београда, радови ће трајати од 1. марта до 1.септембра 2015. год.

Сви родитељи и ученици упознати су са овим на састанцима, а директор је свим родитељима на личне адресе упутио писмо – обавештење о распореду пресељења током извођења радова, које гласи:

ОБАВЕШТЕЊЕ

Поштовани,

Дописом бр. 401.2-448/14 од 26.01.2015. Секретаријата за образовање и дечију заштиту, обавештавамо Вас да ће радови на пројекту реконструкције, адаптације и санације школе почети 01.03.2015. године. Уговорени рок извођења радова је шест месеци.
У циљу здравља и безбедности деце и запослених, као и несметаног и безбедног извођења уговорених радова, неопходно је да се настава организује у другим школама.

Школе у којима ће се одвијати образовно- васпитни процес рада у периоду од 01.03.2015.-11.06.2015.године:

ОШ „Браћа Барух“ – ученици 5, 6, 7 и 8. разреда;

ОШ „1300 Каплара“ – ученици 2, 3 и 4. разреда;
ОШ „Иван Горан Ковачић“ – ученици 1. разреда.

За ученике од 5. до 8. разреда биће обезбеђен превоз до школе. Настава за ученике 1. и 2. разреда ће почињати од 8:00 часова, након чега ће ученици моћи да користе продужени боравак до 17:30 часова, остали ученици ће наставу похађати у поподневним сатима, од 14:00 часова.

Уз велико ангажовање и одговоран рад свих запослених, подршку родитеља и разумевање, надамо се да ћемо успешно завршити школску 2014/15. годину.

За сва Ваша питања, Управа школе Вам стоји на располагању.” – крај писма.
Миомир Драгаш је и нас обавестио о томе, а у разговору нам је рекао:

– “Ова реконструкција нам мало помера распоред и морамо сви додатно да се ангажујемо: наставници, родитељи, деца, али ове радове смо дуго чекали, а мислим да је то за добробит свих ученика и наставника, па молим за стрпљење.“

– „Сарадња са родитељима је сјајна – каже даље директор Драгаш

– „До сада смо учествовали у свим акцијама заједно и на истом смо задатку, истом циљу и имамо максималну подршку и разумевање. Захваљујем се свима који су дали подршку овој нашој идеји, а пре свега надлежнима из Oпштине Звездара на челу са председником, надлежнима из Секретаријата за образовање, секретару, градском Већу и градоначелнику Града Београда“- завршио је Драгаш.