Канцеларија за младе ГО Звездара у сарадњи са Удружењем грађана РАФТ, под покровитељством Градске општине Звездара и Новосадског Хуманитарног центра организује Форум театар, 23. фебруара 2010. године у МЗ „Липов лад“, Булевар краља Александра 298, са почетком у 15 часова.

Циљ Форум театра је да младе оснажи и покрене да делују пре свега ради препознавања аутодеструктивног понашања, а онда и да се против њега боре и помогну младима који су на било који начин у овом проблему.

Аутодеструктивно понашање младих јесте проблем с којим је тешко борити се. Укључујући читав низ социјалних, психолошких аспеката на које је тешко деловати Форум театар је техника која пружа подршку креативном ангажовању младих, уз које заједно иде и самопоштовање, мотив за афирмацијом и постигнућем.

У презентацију Форум театра, коју воде стручњаци Удружења РАФТ на један посебан начин, сви присутни се укључују и учествују.

РАФТ чине уметници, интелектуалци, психолози и социјални радници са искуством у коришћењу различитих позоришних методологија као средства за лични развитак и друштва у целини.

РАФТ је непрофитна организација која користи различите позоришне методологије ради креирања снажне базе за лични развој и самим тим развој друштва у целини. Оваквим приступом развија се вештине за креативно и активно грађанско учешће у свакодневном животу и самим тим ствара се више могућности за развој отвореног друштва.

За РАФТ је важно напоменути да је након завршене 25. јубиларне Универзијаде у Београду, у којој је неколико чланова и сарадника РАФТ /а активно радило 4 месеца на мотивационим тренинзима са преко 10.000 волонтера, настављена сарадња са заинтересованим волонтерима, координаторима, тим лидерима и вршњачким едукаторима кроз Пројекат Министарства за Омладину и спорт у Пројекту Млади за младе.