Поводом великог успеха наших такмичара на недавно завршеном 36. Европском првенству у традиционалном каратеу, чији је технички организатор био Савез за традиционални карате Србије – председник Градске општине Звездара Владан Јеремић приредио је пријем за Ненада Станковића, освајача златне медаље у сениорској конкуренцији. Пријему је присуствовао и Игор Гајић, селектор репрезентације за традиционални карате Србије.

 

Међу најуспешнијим такмичарима били су наши сениори и јуниорке, који су постигли следеће резултате:

Златне медаље у екипној конкуренцији припале су нашој сениорској екипи у саставу: Ненад Станковић, Горан Јовичић, Младен Грујовић и Душко Пауновић.

Златна одличја у екипној конкуренцији на ЕП освојиле су и наше јуниорке у саставу: Мина Миленковић, Милица Голубовић и Миа Милетић, Милица Голубовић (јуниорка кате), Мина Миленковић (јуниорка дисциплина круг кате, круг борбе) и Јелена Станковић (старије сениорке кате). Сребрно је припало Аљоши Вучковићу (јуниори кате) и Сандри Бундић (старије сениорке кате), а бронза Срђану Марићу (сениори борбе) и Милораду Марковићу (ветерани).

 

Током пријем Ненад Станковић и Игор Гајић пренели су председнику Јеремићу утиске са протеклог шампионата и изнели му планове за будуће акције у циљу даљег просперитета и популаризације традиционалног каратеа у Србији, а председник Јеремић је изразио велико задовољство постигнутим резултатима и најавио сваку врсту помоћи традиционалном каратеу, али и другим борилачким спортовима.

 

Претходних дана европског шампиона у каратеу Ненада Станковића, након завршеног 36. Европског првенства у традиционалном каратеу, примио је министар спорта Зоран Гајић, а међу гостима су били и председник Светске фудокан федерације др Илија Јорга, председник Савеза за традиционалних карате Владимира Јорга, селектор репрезентације Игор Гајић и потпредседника Светске фудокан федерације Александар Бурсаћ. Министар је Станковићу честитао на освојеној златној медаљи и пожелео му срећу у предстојећим такмичењима и пуно успеха у даљој спортској каријери.