Градска општина Звездара продужила је рок за пријаву на јавни позив за младе Роме и Ромкиње из Београда у оквиру кога могу да се пријаве за обуке за занате и дигитални маркетинг до 25. марта 2022. године.

Пројектом је планирана обука 30 корисника за неке од заната (из области угоститељства, трговине, одржавања простора, грађевинарства, салони лепоте и слично) и 15 корисника за дигитални маркетинг, уз претходни кратак курс енглеског језика. Jавни конкурс је продужен, траје до 25. марта 2022. године и део је пројекта „Запошљавање Рома у Београду на пословима развијеним током пандемије КОВИД19“. Образац за пријаву можете преузети на општинском сајту, на инфопулту Градске општине Звездара или у просторијама МЗ Мали Мокри Луг, Велики Мокри Луг или Миријево.

Пројектом је предвиђено запошљавање 30 Рома и Ромкиња након обука, где ће прве две плате послодавцу бити субвенционисане из средстава пројекта.

Средства издвојена за овај пројекат износе 100.000 евра, реализује га Градска општина Звездара у партнерству са удружењем „Отворено срце“ из Београда. Пројекат траје до краја октобра 2022. године и део је  програма „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији”- Иницијатива за инклузију 3, који се спроводи у оквиру Немачке развојне сарадње. Програм реализује Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Јавни позив

Образац за пријаву