Како би подсетила грађане да је треће доба време дружења, изазова и нових могућности, Градска општина Звездара осмислила је бесплатне садржаје за старије Звездарце, који ће почети да се реализују у другој недељи маја.

Звездарци старији од 65 година сваког другог четвртка, од 8. маја, могу бесплатно да посећују биоскопске пројекције у Великој сали на 1. спрату Градске општине Звездара у Булевару краља Александра 77, са почетком у 15 сати. Више информација о репертоару биоскопа грађани могу добити позивањем Сервисног центра ГО Звездара 7850 350.

Такође, Звездарци који су навршили 65 година, могу бесплатно да добију чланску карту Библиотеке града Београда, а суграђанима који су теже покретни, Општина Звездара је омогућила поручивање књига на кућну адресу. Књиге се, од маја, достављају сваког првог и трећег петка у месецу, а поручују до среде, позивањем Сервисног центра ГО Звездара на број 7850 350.

Хумористичко-афористички програм „Док чекамо унуке“ одржава се у Библиотеци-галерији „Бранко Миљковић“ у Булевару краља Александра 298 сваког првог уторка у месецу у 18 сати. У мају ће се дружење, уместо првог, одржати другог уторка у месецу -13. маја. У програму учествује група талентованих пензионисаних радника Библиотеке града Београда, који се баве афоризмима. Улаз је слободан.