Родитељи, ученици и наставници Основне школе „Вељко Дугошевић“ са Звездаре, Милана Ракића 41, и ове године организују Пролећни хуманитарни базар у суботу, 26. маја 2018. у периоду од 10 до 13 сати, у школском дворишту- које је у градској акцији „За зеленији Београд“ неколико пута за редом проглашавано за најуређеније у Београду.

Уз позив на Базар, организатори поручују:

„Наш пролећни базар сада је већ традиционална манифестација, а ове године одржаће се шести пут. Школске клупе претворићемо у штандове и на њима изложити и продавати дечије рукотворине, организоваћемо богат забавно-музички програм, као и игре без граница и спортске турнире.“

Базар привлачи не само ученике, родитеље и наставнике ОШ „Вељко Дугошевић“, него школе у окружењу, комшије, пријатеље, баке и деке и све хумане људе. Као и до сада очекује се више од 300 посетилаца, поред деце која су ученици школе. О базарима су извештавали и медији, а организатори их позивају и ове године.

Са својим штандом и радионицом на Базару ће бити Волонтерски сервис Звездаре, као и радионица „Невидљивих“.

Програм већ традиционално води аниматор Зека.

Прикупљена помоћ претходних година уручена је:

  • – деци Прихватилишта (“Покажи срце”), који су тада били наши гости;
  • – угроженима у Обреновцу (“Здрави стилови зивота”), када су помогли опремање школа које су уништене у поплави,
  • -за лечење девојчице Нине Спремовић која је и даље на лечењу у Риму (“Свим срцем за Нину”),
  • – Свратишту у Крфској улици на Звездари (“Олимпијада”) и
  • године поново Свратишту.

Ове, 2018. године прикупљају се средства за родитељску кућу „Звончица“ која се налази при Институту за мајку и дете и пружа помоћ породицама чија су деца оболела од ретких болести.