Специјализовано комби возило, које је за потребе особа са инвалидитетом обезбедила ГО Звездара, у понедељак, 10. јуна је кренуло на своју (пробну) прву вожњу испред улаза у зграду у Далматинској 100. Први корисници су били Наташа и Ненад Галић, а заједно са њима на пробну вожњу су кренули и њихови родитељи и председник општине Звездара Едип Шерифов.

Овом догађају су поред Едипа Шерифова, председника општине, присуствовали и Ненад Матић, градски секретар за социјалну заштиту и Александра Крстић, заменик секретара, као и Душан Игњатовић, председник Скупштине ГО Звездара, Зоран Вулетић, заменик председника ГО Звездара и др.

Едип Шерифов је истакао да Општина Звездара већ дуго има Канцеларију за помоћ особама са инвалидитетом и да је у разговору са њеним корисницима дефинисано да је њихов највећи проблем превоз, поготово у поподневним сатима. Из тог разлога је Општина решила да купи једно посебно возило за превоз особа са инвалидитетом којих на Звездари има око 6 посто. У прошлогодишњем буџету је направљена уштеда око 3,5 милиона динара и набављено је возило. Направљен је озбиљан правилник а на свака три месеца објављиваће се јавни позив и распоред коришћенја возила, Процена је да ће возило моћи да користи око 15 особа.

Љиљана Галић, мајка Натеше и Ненада је истакла да Општина Звездара улаже напоре да олакша живот особама са инвалидитетом разним пројектима који се из године у годину реализују и да ће им овај комби много значити јер ће им олакшати превоз.

Након овога , одредиште је био СЦ „Олимп“ где Наташа и Ненад говорили о својим утисцима током вожње.

Право коришћења ове услуге имаће особе са телесним инвалидитом које имају регулисано пребивалиште и/или боравиште на Звездари, а критеријуми ће бити дефинисани правилником.

Услуга превоза почеће званично 1. јула, до када ће бити утврђени коначна процедура и правилник у складу са којим ће се пружати услуга. Превоз ће се обављати радним данима.

ГО Звездара је уложила велики напор да набави бар једно волзило како би помогла својим грађанима са телесним инвалидитетом да задовоље најхитније потребе за превозом. Верујемо да ће ова нова врста превоза знатно поправити квалитет свакодневног живота наших суграђана са телесним инвалидитетом.