Поводом међународне Недеље солидарности, већ традиционално, у уторак, 24.10.2017. са почетком у 10 сати у сали СЦ Олимп Звездара, Вјекослава Ковача 11, биће одржано првенство Београда у боћању за 2017.

СЦ „Олимп“ као домаћин окупиће око 150 учесника са инвалидитетом, оба пола и свих узраста и видова инвалидитета, који ће се надметати за титулу шампиона Главног Града у боћању за 2017. по категоријама и узрасту, а по три првопласиране екипе биће награђене медаљама, а најбољи ће бити у прилици да представљају свој Град и на првенству Србије.

На овој најмасовнијој спортској смотри код нас биће присутни учесници из свих делова Града: ученици школа, корисници услуга установа за децу и социјалне и здравствене заштите, чланови спортских удружења и организација особа са инвалидитетом и други.  Из сваке средине само по једна екипа по категорији  моћи ће да узме учешће, јер простор не би био довољан да прими све заинтересоване.

Боћање је започело као спорт особа са церебралном и дечјом парализом, јер је најпогоднији управо за ову популацију, али је врло брзо прихваћен код свих и прилагођен њиховим могућностима па је данас то на свету најпопуларнија и најмасовнија параолимпијска дисциплина, изузетно омиљена и све присутнија и популарнија и у нашој средини.

Организатори пвенства су  Спортски савез особа са инвалидитетом Београда и Друштво за спорт и рекреацију инваида Општине Звездара, под покровитељством канцеларије УНИЦЕФ уз разумевање и подршку Града Београда, Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту и борачко инвалидска питања.