Првенство Београда у боћању за особе са инвалидитетом одржано је у среду, 30. октобра 2019, у Спортском центру „Олимп-Звездара“, у организацији Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда, у сарадњи са Друштвом за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара, а уз подршку Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту Града Београда, Градске општине Звездара и СЦ „Олимп-Звездара”.

Првенство је отворио председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић који је поздравио учеснике и пожелео им да уживају у данашњем такмичењу „које треба да искористе за стицање нових пријатеља и дружење, јер су сви они већ победници”. Милош Игњатовић је рекао да ће Градска општина Звездара наставити да помаже реализацију ове и сличних манифестација и реализацију других програма удружења особа са инвалидитетом.

Догађају су присуствовали и Новица Тодосијевић из Секретаријата за спорт и омладину, председник Боћарског савеза Београда Миленко Шкундрић и члан Већа Градске општине Звездара Роберт Милићевић:

Око 100 такмичара, оба пола, свих узраста и видова инвалидитета – чланови новооснованих клубова за боћање, спортских удружења, школа и дневних боравака, надметали су се за звање најбољих у овој години, а најбројнији су били чланови Савеза за церебралну и дечју парализу што и није чудно с обзиром да је ова дисциплина и прихваћена као вид спорта припадника ове популације.

Најуспешнија екипа у категорији особа са телесним оштећењем била је екипа Удружења параплегичара и квадриплегичара „Дунав” испред екипе ЦДП „Змајеви” и екипе СУ ОСИ „Победник”. У категорији особа са оштећењем горњих екстремитета победу је однела екипа СУ ОСИ „Победник” испред екипа ЦДП „Роде” и ЦДП „Тајфун”.Међу пионирима (категорија особа са телесним оштећењем) највише успеха имала је екипа Специјалне болнице за церебралну парализу и развојну неурологију испред ученика ОШ „Миодраг Матић”. У категорији особа са интелектуалним тешкоћама победник је екипа Удружења „Живимо заједно” која је у финалу савладала екипу Дневног боравка „Вождовац”.