Први Starwood festival посвећен оживљавању Звездарске шуме биће одржан у суботу, 8.10.2016. од 13.30 до 24 сата на локацији изнад последње станице аутобуса 65, улица Волгина 14.

Фестивал који оживљава и враћа Звездарску шуму на мапу града као култно место за грађане свих генерација организују Удружење Култ-и-више, Удружење Шумски бар – Звездара, уз подршку Градске општине Звездара, Канцеларије за младе Града Београда и продуценткиње Мире Томић. Спонзори Фестивала су: ILLY кафа, Апатинска пивара.

Звездарска шума, јединствена природна оаза, једина је шума у ширем центру града, па су организатори осмислили целодневни бесплатан програм на отвореном прилагођен свим генерацијама.

Програм Фестивала

13.30 – СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ И ШУМСКИ КОКТЕЛ

14.00 – 15.20 STARWOOD МАГИЈА – мађионичарска представа

15.00 – 16.00 КЛАСИКА У ШУМИ – извођење дела класичне музике

16.00 – 19.00 АУТОРСКИ БЕНДОВИ – наступи 6 наших демо бендова (бина)

16.00 – 19.00 ТАКМИЧЕЊЕ У БОЋАЊУ И ПИКАДУ

19.00 – 20.00 ПРОГЛАШЕЊЕ ПОБЕДНИКА, РЕЗУЛТАТИ ИНИЦИЈАТИВЕ

20.00 – 22.00 ШУМСКА ЖУРКА – Hedonia , cover band

22.00 – 24.00 DJ SET – STARWOOD BEAT

ПОСТАНИ ЗВЕЗДА- STARWOOD охрабрује све, а посебно младе да наступају пред великим бројем људи – поред званичне, организатори ће поставити и неколико импровизованих бина у шуми где свако може да се опроба!! За оне озбиљније, пријаве наступа слати на kultivise@gmail.com до петка у 19 сати, (тема и форма слободне).

Заинтересовани се могу пријавити за такмичење у боћању, пикаду или да организују неко своје такмичење. Пријаве за такмичење у боћању слати на sumskibar@gmail.com, до петка у 18 сати.

Организатори позивају љубитеље природе који нешто о њој знају, извиђаче, ватрогасце, скауте, кампере и све остале, као и спортисте, техничаре, организаторе, промотере, асистенте свих врста,…да се пријаве као добровољци и помогну реализацију Фестивала. Ко се први пријави, први улази у STARWOOD тим.

STARWOOD FEST 01- сваке године у току Фестивала организатори ће покренути иницијативу како би била обогаћена понуда Шуме поставком објеката за уметничке, рекреативне, радне, породичне, дечје и остале активности грађана. Ове године, здравље је на првом месту! Заинтересовани могу да подрже иницијативу за постављање справа за вежбање у шуми – бесплатних за све!!