У Месној заједници „Булбулдер”, ул. Димитрија Туцовића 83, Удружење „Први корак“, у сарадњи са Канцеларијом за помоћ особама са инвалидитетом ГО Звездара, у среду 31.јула од 11 до 12,30 сати реализује радионицу и едукацију на тему значаја, посебно за становнике великих градова, „дружења“ са биљкама и природом. Улаз је слободан.

Заинтересовани ће имати прилику да сазнају како можемо да, гајењем цвећа, лековитог биља и бригом за наше терасе, дворишта, прозоре и зелене површине у насељима у којима живимо, хуманизујемо средину у којој живимо али и нас саме.

Радионичарка и едукаторка Славица Ступарушић, новинар и инг. хортикултуре објасниће присутнима да ове активности никад не захтевају велике трошкове, али добру вољу и мотивисаност- свакако да.

Након уводног излагања и практичних савета и упутстава, садашњи и будући „ботаничари“ моћи ће да постављају питања и изнесу своја добра искуства у гајењу биљака. За све учеснике, Удружење „Први корак“ припремило је поклоне- семење цвећа и поврћа.

Радионица, која је намењена суграђанима свих генерација, реализује се у оквиру пројекта „Ботаника душе“ који суфинансира Градска општина Звездара путем јавног конкурса за избор пројеката/програма удружења грађана у 2019.години.