Радионица „Дружење са дулама” биће реализована, у оквиру Светске недеље дула, у петак, 29.3. у 18 сати у Библиотеци „Бранко Миљковић”, Булевар краља Александра 298.

Дула је емотивна, физичка и психолошка подршка и помоћ жени током трудноће, на порођају и након порођаја. Посетиоци радионице имаће прилику да упознају 4 дуле које су за ову прилику припремиле кратка предавања на теме везане за трудноћу и порођај.

Програм радионице:

-Јована Филиповић, дула, инструкторка јоге и јоге за труднице. ће представити позив дуле, порођајне и постнаталне дуле, као и активности дула у Србији.

-Слађана Живковић, психолог, психотерапеуткиња, дула, спец. за енергетски рад са материцом, розен терапија додиром у оквиру теме „Развојни задаци – транзиција у мајчинство“-говориће о психолошким задацима које свака жена има током нормалне трудноће кроз сваки триместар.

-Ана Стојановић, биохемичарка, дула, ароматерапеут говориће на  тему „Хормони на порођају – како с њима, шта без њих“ и представиће посетиоцима како хормони функционишу и како се ароматерапијом  може постићи и одржати њихов склад

-Јована Филиповић, дула, инструкторка јоге и јоге за труднице, говориће о улози партнера као подршке на самом порођају, како се уклапају партнер и дула и како помоћи трудници на најбољи начин.

-Бранислава Пипер, психолог, психотерапеуткиња у ед., дула, причаће о постпартуму, емоцијама и потребама маме и бебе, као и важности бондинга и подршке у овом периоду.

Радионица је намењена свима који су заинтересовани!