Волонтерски сервис Звездаре је у петак, 31.јануара у просторијама Сервиса организовао радионицу плетења капа, руковица, грејача, чарапа и других „зимских реквизита“ намењених деци и младима збринутим у Прихватилишту за децу Београда.

Креативне и хумане волонтерке Волонтерског сервиса, ХХУ „Хлеб живота” и удружења „Баштина“ и „Моје две златне руке“ направиле су завидну колекцију предмета од вунице који су прво били изложени а затим доступни за госте из Прихватилишта који су са својим васпитачима присуствовали радионици.

Малишани су уз дружење, послужење и објашњења вештих волонтерки како иде „клот“ а како „фркет“ изабрали за себе, као и за другаре који данас нису дошли на радионицу, предмете који су им се највише допали.

Деца из Прихватилишта су на крају дружења, заједно са волонтеркама Сервиса, отпевала химну Прихватилишта, а неке девојчице су пожелеле да науче вештину плетења.

Преко 40 одевних предмета су волонтерке поклониле, али будући да су на данашњој радионици боље прошле девојчице него дечаци, заказана је нова радионица већ на почетку фебруара на којој ће волонтерке направити више капа за дечаке и на тај начин даривати све малишане који су збринути у овој установи.