У просторијама Волонтерског сервиса Звездаре у петак 19.априла од 12 до 14 сати биће одржана радионица психосоцијалне подршке која је намењена представницима породица који брину о свом члану оболелом од неког облика деменције.

Радионица је наставак активности неформалне мреже социјалних партнера  који имају искуство у непосредном раду са породицама лица оболелим од деменције у оквиру годишњег „Програма помоћи и подршке породицама оболелих од деменције“.. Неформалну мрежу чине Волонтерски сервис Звездаре, ХХУ „Хлеб живота“ и Удружење „Окриље“ који од 21.септембра 2018.године имају сталне активности и термине у којима заинтересовани могу да се јаве или дођу- сваког петка од 12 до 14 сати у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре у Булевару краља Александра 395 или путем телефона 286 44 26 као и сваке среде од 15 до 17 сати   у просторијама ХХУ „Хлеб живота“ у Пожаревачкој 53 или путем телефона 2443540.

И данашња радионица, коју ће водити Радмила Урошевић и Љиљана Несторовић, намењена је свима који желе да се информишу о овој болести, симптомима, свакодневним проблемима и препрекама са којима се породице суочавају као и професионалцима који се баве проблемима деменције, оболелима и члановима њихових породица.

Организатори су за све заинтересоване припремили инфо материјал који ће им бити од користи у свакодневном функционисању.

Улаз је слободан.