Волонтерски сервис Звездаре и Славица Ступарушић, новинарка „Политике”, волонтерка Сервиса и стручњак за ову област, организују радионицу „Урбани баштовани“ у четвртак 28.марта од 11 до 12 сати у Галерији „Миљковић”, Булевар краља Александра 298. Програм је бесплатан, а улаз слободан.

За  суграђане свих генерација који желе да гајењем цвећа, биљака и поврћа у својим двориштима, терасама и прозорима, науче или унапреде своје баштованске вештине и знање, припремљена је презентација и реч стручњака са практичним саветима и упутствима како у урбаним условима остварити контакт са биљкама који је увек лековит и терапеутски.

Циљ радионице је да покаже да свако од нас може да научи да гаји биљке и да од свог животног простора направи малу ботаничку башту у којој ће уживати али и имати материјалну корист. „Урбани баштовани“ имају за циљ и да промене и развијају однос појединаца према свом природном окружењу и да га личним напором улепшају и сачувају.

Славица Ступарушић, новинарка и инжењер хортикултуре, говориће је о гајењу цвећа, зачинског и лековитог биља и њиховој вишеструкој користи за човека као и одговарати на питања присутних.

Све едукације и информације пратиће фотографије добрих примера- како постати успешан и креативан баштован хобиста, као илустрација и инспирација за ову активност на почетку новог пролећа.

Након едукације и радионица, за све учеснике садашње и будуће баштоване, припремљени су поклони- семенски материјал и флајер „Расадник савета“.

Позивамо заинтересоване суграђане да, у складу са својим могућностима, на радионицу понесу свој садни и расадни материјал како би радионица била дообра прилика за даривање, међусобно упознавање, размену и својеврсно дружење звездарских баштована.