Настојећи да одговори на проблеме и потребе родитеља деце која имају различите развојне проблеме, Волонтерки сервис Звездаре је 31. маја започео релизацију интерактивних радионица намењених овим суграђанима и њиховим породицама.
 
Циљ радионица је да им, уз помоћ Наташе Андоновске, волонтера стручњака, обезбеди психосоцијалну подршку кроз интерактиван рад, да их оснажи у свакодневном функционисању, информише о њиховим социјалним правима и начину остваривања као и да подстакне на континуирану активност која увек за исход има позитивне промене код појединаца.
 
Планирано је да се радиоице реализују два пута месечно, да садржај и теме одређују сами родитељи. Имајући у виду чињеницу да су ове породице носиоци дуготрајне неге и бриге, начешће мајке, као и да деца са развојоним проблемима већином живе у једнородитељским породицама, да су родитељи ангажовани даноноћно, без предаха, Тим за волонтерску подршку грађанима Звездаре је одлучио да помогне родитељима у Великом Мокром Лугу у просторијама истоимене Месне заједнице. Радионице се реализују у оквиру Саветовалишта за појединце и породице и годишњег Програма рада Волонтерског сервиса.
 
Прва радионица је протекла у упознавању родитеља са начином рада као и изношењу њихових приоритетних проблема и очекивања. Сви родитељи су, поред захвалности Општини и Волонтерском сервису Звездаре, нагласили да им ова подршка много значи будући да њихова деца време проводе у кућним условима и да су упућени искључиво на своје родитеље.
 

Следећи сусрет са родитељима заказан је за 14.јуни у 16 часова на истом месту, у Месној заједници „Велики Мокри Луг“, ул.Николе Груловића 14. Радионице су бесплатне, а улаз слободан. Заинтересовани родитељи могу да се јаве на телефон Волонтерског сервиса Звездаре, број 286 44 26 сваког радног дана од 9 до 12 часова.