Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић заједно са помоћником градоначелника Александром Марковићем отворио је новоизграђено дечје игралиште у Великом Мокром Лугу, уз присуство председника општине Звездаре Милоша Игњатовића, председника Скупштине ГО Звездара Александра Ерора, чланова Већа општине Владана Јеремића, Александра Ђуричића, Срђана Ђукића и Милоша Стојилковића, директора СЦ „Олимп-Звездара” Славише Дамјановића, директорке ПУ „Звездара” Снежане Перовић, градског одборника Небојше Младеновића и одборника у Скупштини ГО Звездара Душана Јовановића.

Градоначелник је истакао да су паркови и игралишта од великог значаја за здрав и квалитетан развитак града и његових становника.

– Важно је да се деца играју и да здраво одрастају у природи. Такође, Град Београд жели да родитељима пружи могућност да на сигурнији начин одгајају своју децу управо отварањем игралишта у свим деловима града – рекао је Радојичић.

Он је поручио да је новоотворено игралиште у Великом Мокром Лугу прво савремено игралиште у овом месту и да ће у овом делу града ускоро бити отворено још једно.

– У претходне четири године уређено је више од сто игралишта на територији главног града, док је у претходне две године 76 игралишта преуређено – нагласио је Радојичић и најавио обнову и отварање још нових пет игралишта на Палилули, Вождовцу, Звездари, у Раковици и Земуну.

Радојичић је поменуо да је игралиште изграђено у доброј сарадњи са компанијом „Бекамент” и да ће се та сарадња наставити и у будућности.

– Ово је пример како једна општина одговорно и добро ради и како успешно сарађује са друштвено одговорним компанијама са којима се може направити корак напред – рекао је он и додао да је ово почетак радова и пројеката у овом делу Београда.

Члан Већа општине Звездара Владан Јеремић том приликом поручио је да је у овој општини данас отворено шесто дечје игралиште у овој години.

– Наша обавеза јесте да створимо што боље услове будућим генерацијама. Наставићемо са оваквим пројектима и у наредној години, а до краја ове године биће отворено још једно игралиште – рекао је Јеремић и додао да се брига о најмлађима огледа и у бризи о вртићима.

Он је подсетио да је у овом насељу постојао проблем у вртићу „Облачак”, који је остао као резултат неодговорне политике претходне власти.

– Малишани у овом вртићу нису имали ни пијаћу воду ни основне услове за боравак у овом објекту. Захваљујући Граду Београду и предузећу „Београдски водовод и канализација” успели смо да решимо проблем. Ових дана ће бити завршена изградња укупно 360 метара нове водоводне мреже и вртић ће бити прикључен на њу, тако да ће деца имати безбедну пијаћу воду – рекао је он