Реконструкција Основне школе „Драгојло Дудић” у Малом Мокром Лугу је у завршној фази, а радове су данас обишли и председник општине Звездара Милош Игњатовић и чланови Већа Новко Стељић, Владан Јеремић и Лазо Шеган заједно са градским менаџером Гораном Весићем и чланицом Градског већа Тањом Поповић.

Том приликом председник општине Милош Игњатовић захвалио је Граду Београду који је обезбедио средства за уређење школе и стварање адекватних услова за више од 800 деце. Како је председник потврдио општина Звездара ће заједно са школом и градом пробати да нађе добро решење за фискултурну салу.

Градски менаџер Горан Весић истакао је да је објекат ОШ „Драгојло Дудић“ стар 150 година, и да је био у веома лошем стању, да је било је предвиђено да радови који су почели у априлу трају до јануара наредне године, али да ће комплетна реконструкција бити завршена до почетка нове школске године. „Посебну захвалност за то упутио је Агенцији за инвестиције и становање Града Београда, Општини Звездара, као и извођачу радова „Златибор градњи” јер су досад ученици били развожени у три друге школе – нагласио је градски менаџер и додао да је вредност инвестиције 66 милиона динара.

Реконструкцијом је, према његовим речима, обухваћена замена комплетне инсталације, сређена фасада и ентеријер са уређеним учионицама, укупне површине око 2.700 квадрата. Весић је такође најавио и изградњу прикладне фискултурне сале у тој школи.

Директорка школе Јасмина Стојковић захвалила је Граду Београду што је препознао потребу за реновирањем једне од најстаријих београдских школа, како би ученици добили нови простор у коме ће бити мотивисанији за наставу и учење.