У оквиру редовних активности Волонтерског сервиса Звездаре 19. маја је одржана редовна едукација и евалуација рада волонтера на терену за период од 01. априла до 15. маја 2011. У овом тренутку ВСЗ има 25 корисника и 18 волонтера.

При самом оснивању ВСЗ Градска општина Звездара поставила је циљ да, пружајући подршку у кућним условима, као и нашим просторијама, утиче на повећање квалитета свакодневног живота грађана Звездаре кроз ангажовање волонтера који су спремни и едуковани да својим услугама и организовањем различитих акција, помогну суграђанима који имају проблем у свакодневном функционисању и не могу да се ослоне на помоћ породице или сродника.

Програм рада Волонтерског сервиса Звездара предвиђа подршку старијим и особама са инвалидитетом, родитељима болесне и деце са сметњама у развоју као и проблемима у друштвеном понашању. Међу волонтерима су и стручњаци – волонтери за подршку породици и појединцима.

Волонтери пружају услуге у кућним условима током две посете недељно у трајању од по 90 минута. То могу бити лакши технички послови везани за одржавање хигијене у стану и одеће, прање суђа, набавка основних животних намирница и кување хране, изношење смећа, опслуживање машине за прање веша, уколико је потребно волонтер на захтев корисника може уместо њега да изврши плаћање основних рачуна, подизање рецепата и лекова- редовне месечне терапије, помоћ у самосталном кретању- шетња, одлазак у посету, куповину и сл.

Уколико сте спремни да волонтирате или имате потребу за волонтерском подршком, за све информације можете се обратити радним данима од 9 до 14 часова на телефон бр. 2864 426 или лично у канцеларију Волонтерског сервиса Звездаре, МЗ Зелено брдо, Булевар краља Александра бр. 395.

Све услуге Волонтерског сервиса за грађане су бесплатне. Волонтерски сервис је обезбедио за волонтере едукације, препоруке и адекватне награде.