У сарадњи Градске општине Звездара и ЈКП „Водовод и канализација” настављена је модернизација канализационе и водоводне мреже. Због тога су у уторак 11. априла 2017. године чланови Већа ГО Звездара Владан Јеремић, Немања Ђукић и Ненад Николић обишли радове у улици Ладне воде у Миријеву.

Застарео систем каналисања атмосферских вода, односно проблем кишних сливника који немају капацитет да приме веће количине воде, годинама прави проблем становницима у овом делу Миријева. На иницијативу ГО Звездара, радници ЈКП „Водовод и канализација” изашли су на терен како би поставили нов сливник величине 120×150цм. На овај начин биће трајно решен проблем прикупљања и одвођења атмосферских вода.

„У сарадњи са Градом трудимо се да реконструишемо водоводну и канализациону мрежу на Звездари, али улагање у комуналну инфраструктуру јесте једна од најскупљих инвестиција. Поред застареле канализације, непланска градња добрим делом отежала је изградњу нове канализационe мреже у појединим деловима Звездаре, због чега се овом проблему приступа темељно и у сарадњи са јавним предузећима.” – каже Владан Јеремић, члан Већа ГО Звездара задужен за комуналне делатности.

Тренутно се поред комуналне, ради и на санацији саобраћајне инфраструктуре, осветљавању улица и постављању нових контејнера.

Овакав приступ послу, у коме је решавање свих текућих, пре свега инфраструктурних проблема приоритет општинске власти, најбоље показује колико се ради на побољшају квалитета живота грађана Звездаре.