Први “Ретро Авив Фест” ће бити одржан у Авив Парку Звездара, улица Живка Давидовића 86, у суботу 29.10.2016. са почетком у 18 сати.

Љубитељи плесова, који су настајали у периоду између 1920-1950 године 20. века, моћи ће да уживају у плесним наступима професионалаца, али и да науче да их играју.

Све посетиоце ће обрадовати наступи гостију који се дуго баве овим дивним плесовима, а који су данас најинспиративнији на плесној сцени, на пример: Схим Схам, Боогие Wоогие, Јиве, Линдy Хоп, Wест Цоаст Сwинг, Киллер Боогие, Сатурдаy Нигхт Февер и други. Свинг је заједнички назив за ову групу плесова који прате развој џез музике, моду и културу 20-их, 30-их, 40-их прошлог века.

“Ретро Авив Фест” ће својим музичким наступом отворити бенд “Тхе Феw Феллас” кога чине искусни Р’н’Р музичари. Чланови ове групе почели су са наступима још од краја 80-их година, и свирали су у бендовима као што су: “Џа или Бу”, “Вера Кварк”, Цроссфире”, “Хавана Wхиспер”, “Ницк Драг” и чести су учесници многих других музичких пројеката, фестивала и позоришних представа. На “Ретро Авив Фест”-у свираће ране Роцк & Ролл и Роцкабиллy хитове познатих извођача као што су: Буддy Холлy, Јохннy Цасх, Јохннy Хортон и Елвис Преслеy између осталих.

Организатори позивају посетиоце да обују своје плесне ципеле, дотерају се у стилу свинг-а, понесу добро расположење и дођу у Авив Парку на Звездари где ће уживати у најлепшим плесовима и одличној “живој” музици.