У оквиру Mесеца ромско-женског активизма, а у организацији Ромског центра за жене и децу „Дае“, Библиотеке „Вук Караџић” са Звездаре и Комисије за родну равноправност Градске општине Звездара, у понедељак, 28.03.2011. одржано је поетско поподне „Ромкињe – песникињe“ у Библиотеци-галерији „Бранко Миљковић”, Булевар краља Александра 298.

Присутне су поздравили: Драган Васиљковић – председник Комисије за културу Националног савета ромске националне заједнице, Леила Руждић Трифуновић-председница Комисије за родну равноправност председника Градске општине Звездара, Снежана Кавалић Арсенијевић-руководитељка Библиотеке „Вук Караџић” са Звездаре и Нада Ђуричковић-из Ромског женског центра „Дае”.

Поетско поподне организовано поводом Светског дана поезије привукло је пажњу песникиња и гостију. Песникиње су имале прилику да рецитују своје песме или је њихове песме присутнима представила нека од активисткиња, а љубитељи поезије су могли да уживају у ретко страсним стиховима и поетским казивањима Светлане Живановић из Ечке, Јасмине Милчић Митровић из Власотинца, Јелене Савић из Београда и Маје Фамилић из Новог Сада. Песме Драгице Калдерас и Гордане Ђурић (која није више међу нама) је читала млада Ружица Васиљковић из Шапца.