У Месној заједници „Миријево“, Школски трг 2, познатој као Стара школа и ове суботe, 03.08.2013. од 18 – 20 сати биће одржана Kреативна радионица за децу и младе под називом „Поље по поље“- креативно лето у дворишту.
Тема сутрашње радионице биће ручна израда папира салвета техником. Учесници ће добити задатак да, служећи се ситом за папир, везивом и различитим салветама, створе папире који ће служити као подлога заза даљи уметнички рад, али и сами имати естетску и декоративну вредност.
У наредно периоду до краја лета суботом полазнике радионица очекује: конструисање, израда и декорација змајева, урамљивање фотографија коришћењем штапова и разнобојних канапа, израда цветова и букета од старог папира, израда колажа од органског материјала (лишће, цвеће, трава, гранчице…). Полазници ће научити како се од различитих материјала могу направити декоративни употребни предмети.

Радионице воде Мина Симић, примењена уметница и Хелена Мусинов, графичка дизајнерка. Сви који желе да креативно проведу летњи распуст, могу да резервишу своје место путем телефона број 061/6908-123 или на мејл pdzvezdara@gmail.com