Низом спортских догађаја се и ове године обележава Дан општине Звездара (16. октобар), па је председник Градске општине Звездара Владан Јеремић, заједно са председником Шаховског савеза Београда Андријом Јоргићем и у друштву наше шаховске легенде Алисе Марић, отворио турнир у шаху који је одржан у Сали за венчања ГО Звездара.

 

Владан Јеремић је захвалио Андрији Јоргићу и Шаховском савезу Београда, као и селекторки Шаховске репрезентације Србије Алиси Марић што су помогли организацију и одржавање овог турнира који је први такав на Звездари.

„Драго ми је што се Дан општине Звездара први пут обележава и шаховским турниром чију реализацију је подржао Шаховски савез Београда и надам се да ће убудуће овакви турнири сваке године бити организовани поводом Дана општине Звездара”-рекао је Јеремић.

 

Андрија Јоргић је рекао да му је драго што се и на Звездари одржава турнир у шаху који је подржао Шаховски савез Београда, јер на Звездари постоји већи број шаховских клубова у којима шах игра велики број младих шахиста, што је посебно важно за стварање будућих генерација шахиста који ће бити наследници садашње генерације велемајстора и мајстора ове древне игре.

 

Након овога, турнир је почео незваничном партијом између Владана Јеремића и Андрије Јоргића, да би био настављен такмичарским дуелима, а најуспешнији такмичари су награђени пехарима.

 

Поред овога, Дан општине Звездара се обележава и низом других спортских догађаја, па је тако јуче одржан хуманитарни турнир у малом фудбалу за ученике звездарских основних школа, данас је предвиђено одржавање шаховског турнира и у ОШ „Деспот Стефан Лазаревић” и ватерполо утакмица између Радничког и Црвене звезде на базену СЦ „Врачар”, док ће у недељу бити одржан турнир у кик боксу за ученике до 4. разреда основних школа.