Летњи програми у дворишту миријевске „Старе школе“, адреса Школски трг 2, настављају се и ове суботе 4.8.2012. од 19-21 сат, сајмом рукотворина и програмом који је везан за историју Миријева, традицију и народно стваралаштво.

На сајму ће се представити преко двадесет жена које израђују најразличитије предмете: столњаке, завесе, шустикле, одевне предмете, разне врсте везова, пачворк,нецане ствари, торбице, рукавице, шалове, капе, свилене ешарпе и кравате, накит, декупаж, осликане абажуре, слике од сувог цвећа…

За заинтересоване посетиоце организована је радионица на којој ће моћи да науче занимљиве и заборављене технике ручних радова, како да „освеже“ гардеробу, направе накит и стекну користан хоби.

Истовремено ће се одвијати програм у којем учествују КУД „Свети Сава“ и Зоран Павловић, професор историје ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ који ће причати о историји Миријева.

Након прошлонедељних програма у оквиру којих је презентовано како бити сналажљив у природи и препознати њена богатства које су заинтересованима приближили Одред извиђача „НХ Миодраг Миловановић Луне“ и Милица Буха, ово је још једна прилика да посетиоци овог простора добију нова знања.

Позивамо грађане да посете продајну изложбу рукотворина.