Данас се у ОШ „Павле Савић“ за ученике звездарских основних школа организује новогодишњи турнир у малом фудбалу. Упркос бројним обавезама пред крај полугодишта, на турниру учествује 13 звездарских школа.

 

У спортској атмосфери, директор Милан Крстић је поздравио ученике, наставнике и родитеље и пожелео им топлу добродошлицу, а екипама успешан наступ. Истакао је да на овом такмичењу није пресудан резултат, већ неговање и развијање вредности фер – плеја, спортско навијање и дружење. Представница Општине Звездара је младима пожелела да буду подршка једни другима и поздрављају спортске потезе својих другара и противничке екипе. Такође, захвалила се на поклонима које су припремили једни за друге и поручила им да је важно да, пре свега, брину једни о другима и буду добри људи, а са тим ће доћи и успех у школи и у свему што раде.

 

Екипе састављене од девојчица и дечака, различитих физичких предиспозиција и способности, утакмицу почињу поздрављањем и размењивањем новогодишњих честитки и лепих жеља, а утакмице се играју у правој спортској атмосфери.

 

Школа домаћин је обезбедила ужину и златне медаље за сваког учесника са грбом Градске општине Звездара и натписом „Шампиони Звездаре“. ОШ „Павле Савић“ је у оквиру свог Годишњег програма у области спорта планирала организацију овог турнира, а средства су обезбеђена у буџету Градске општине Звездара.