Стручно-оперативни тим за заштиту и спасавање од епидемија и здравља људи Штаба за ванредне ситуације Градске општине Звездара, чији је руководилац Александар Ерор, председник Скупштине ГО Звездара, обавештава јавност о активностима ГО Звездара предузетим у понедељак, 23.3.2020. у складу са препорукама Владе Републике Србије и Градског штаба за ванредне ситуације града Београда у вези са епидемијом Корона вируса (COVID-19), а након проглашења ванредног стања у Републици Србији:

-Настављена је испорука намирница и других поручених добара нашим најстаријим суграђанима, који су се претходно јавили Позивном центру/Кол центру Градске општине Звездара, као и испорука оброка хране са пунктова Народне кухиње.

-Испоруку је вршило укупно 8 мобилних тимова, који су извршили доставе на већем броју локација.

-У месним заједницама су се извршавала радна дежурства повереника и заменика повереника цивилне ѕаштите, на извршавању договорених и наложених мера од стране Штаба за ванредне ситуације и Стручно-оперативног тима Градске општине Звездара, а у вези са стамбеним заједницама са њихове територије.

-Ради боље обавештености најстаријих суграђана са Звездаре, као и осталих становника општине, на сајт Градске општине Звездара постављено је  више текстова чија је сврха да пруже најсвежије информације о питањима која се тичу свакодневног живота у граду у ванредном стању. Тако су постављени текстови објављени на сајту Града Београда о раду пијаца, дезинфекцији улица, функционисању јавног градског превоза са коридорским линијама.

-Комунална инспекција Градске општине Звездаре имала је дежурног инспектора, који је обишао део територије, а све у складу са проглашеним ванредним стањем, и ограничењима која тренутно важе на територији Републике Србије.

-Именовани су повереници и заменици повереника за послове цивилне заштите у преосталим месним заједницама. Комуникација са управницима стамбених заједница је интензивна.

-Попуњене су и прослеђене Влади Републике Србије прописане табеле са унетим подацима нових волонтера.

Волонтери Волонтерског сервиса реализовали су посета/набавки за више корисника. Волонтери у Саветовалишту за појединце и породице- путем телефона, реализовали су већи број услуга психосоцијалне подршке за кориснике.

До 15 часова укупно је поднет већи број захтева лица за помоћ и биће подвргнути извршењу током сутрашњег дана.