Стручно-оперативни тим за заштиту и спасавање од епидемија и здравља људи Штаба за ванредне ситуације Градске општине Звездара, чији је руководилац Александар Ерор, председник Скупштине ГО Звездара, обавештава јавност о активностима ГО Звездара предузетим у понедељак, 30.3.2020. у складу са препорукама Владе Републике Србије и Градског штаба за ванредне ситуације града Београда у вези са епидемијом Корона вируса (COVID-19), а након проглашења ванредног стања у Републици Србији:

У понедељак, 30.3. је вршена испорука оброка хране са пунктова Народне кухиње.  Испоруку су вршили мобилни тимови који су доставу извршили на већем броју локација. 

Волонтери Црвеног крста Звездара и данас су учествовали у раду два тима за достављање лекова на кућне адресе грађанима старијим од 65 година са Звездаре који су се за ову врсту помоћи обратили општинском Кол-центру. Лекови су достављени на већи број адреса на Звездари. Једно возило за доставу лекова обезбедила је Градска општина Звездара, а друго ј Црвени крста Звездара.

Волонтери Волонтерског сервиса реализовали су више посета/набавки за већи број корисника (старија и лица са инвалидитетом). Волонтери у Саветовалишту за појединце и породице- путем телефона, реализовали су услуге психосоцијалне подршке за већи број  корисника.

Логистички центар Градске општине Звездара је из Штар арене, примио 2304 пакета, а волонтерима је за даљу дистрибуцију прослеђено 1480 пакета .

У току дана је вршена континуирана комуникација сa волонтерима.

Комунална инспекција Градске општине Звездара је у оквиру својих надлежности обилазила „Ђерам“ и „Цветкову пијацу“, које су се придржавале мера Владе Републике Србије и нису радиле. Није било препродаје на платоу испред „Цветкове пијаце“. Проверавани су и кафићи и ресторани дуж Булевара краља Александра који су се, такође, придржавали изречених мера Владе Републике Србије и нису радили.

У месним заједницама на Звездари су настављена дежурства повереника и заменика повереника цивилне ѕаштите, на извршавању договорених и наложених мера од стране Штаба за ванредне ситуације Градске општине Звездара и Стручно-оперативног тима Градске општине Звездара за заштиту и спасавање од епидемија и здравља људи, а у вези са стамбеним заједницама са њихове територије. 

Током дана вршена је континуирана комуникација са Градским центром за социјални рад – Одељење Звездара,

Попуњене су и прослеђене табеле Влади Републике Србије ради извештавања о новим волонтерима.

До 15 часова укупно је поднет већи  број захтева лица за помоћ.