На иницијативу председника Скупштине ГО Звездара Александра Ерора, у Општини Звездара је одржан састанак коме су присуствовали председник ГО Звездара Милош Игњатовић, председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор и председник Скупштине ФК „Звездара” Драган Палибрк. Састанак је организован поводом остварених добрих резултата и уласка првог тима ФК „Звездара” у виши ранг такмичења (након осам сезона проведених у Београдској зони обезбеђен је пласман у Српску лигу Београд, која је једна од 4 српске лиге у фудбалу. Српске лиге су трећи ниво лигашких фудбалских такмичења у Србији. Лига броји 16 клубова. Виши ранг такмичења је Прва лига Србије, а нижи Београдска зона).

Милош Игњатовић и Александар Ерор су, у име Градске општине Звездара, честитали Драгану Палибрку на постигнутим резултатима и пласману клуба у виши ранг такмичења  и истакли да је за Општину значајан резултат који је клуб постигао, као и афирмација фудбала на територији Звездаре, као спорта који привлачи највећу пажњу младих. За Општину је афирмација спорта важна јер спорт помаже правилно и здраво одрастање и развој деце и омладине, негује позитиван такмичарски дух и помаже у стварању нових пријатељстава.

Драган Палибрк, председник Скупштине ФК „Звездара” је захвалио на подршци Општине која је за клуб врло значајна истакавши да ФК „Звездара” има дугу традицију, као и значајно прволигашко искуство, и да је једини фудбалски клуб са Звездаре који наступа под именом општине. Он је изнео планове клуба у наредном периоду, као проблеме са којима се клуб суочава.

Председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић  је рекао да му је драго што постоје људи који својим ентузијазмом и љубављу успевају да одрже ФК „Звездара” и доведу клуб до вишег ранга такмичења, а Градска општина Звездара ће наћи начин на који може да помогне клубу који тренутно има најбоље резултате од свих звездарских фудбалских клубова.

 

О ФК „Звездара”

Фудбалски клуб „Звездара” основан је 10.3.1951. године под називом „Булбулдерац” да би 1960. променио назив у БСК. БСК је 1963. освојио први значајнији трофеј победивши у финалу Купа Југославије за територију Београда, а тај успех је поновљен и следеће године. Клуб 1974. мења назив у ОФК „Звездара”. У сезони 1992/93. године, преко баража, улази у Прву српску лигу. „Звездара” у сезони 1995/96. осваја друго место у Српској лиги Београда и пролази у Другу Б савезну лигу. Јесењи део сезоне 1996/97. клуб игра у Другој Б лиги, а услед доброг пласмана, пролећни део је наставио у Другој А лиги, где завршава на шестом месту. У сезони 2000/01. „Звездара” по први пут у клупској историји улази у Прву савезну лигу, али услед финансијских проблема клуб сезону завршава на 16. месту и испада у нижи ранг. Клуб је у лето 2002. због насталих проблема престао да постоји. Око месец дана након гашења „Звездаре”, љубитељи тог клуба оснивају ФК „Булбулдерац”, који је наставио традицију ОФК „Звездаре”. У јулу 2013. године клуб поново враћа име ФК „Звездара”.