У оквиру пројекта „Унапређење услова за живот интерно расељених лица и повратника на Звездари“ у уторак, 4. децембра, је одржан састанак председника Градске општине Звездара Милоша Игњатовића и пројектног тима са представницима интерно расељених лица и ромским удружењем.

Састанку у Општини, који је водио председник ГО Звездара Милош Игњатовић, присуствовали су и члан Већа ГО Звездара Мирослав Мариновић, представници удружења избеглих и расељених „Завичај“, ромског удружења „Отворено срце“, удружења Горанаца и др.

На састанку су представљене основне активности овог пројекта који се спроводи до јула 2020. године, а који финансира Европска унија са 266.000 евра, док Градска општина Звездара учествује у његовој реализацији са још 17.000 евра:

  1. додела пакета грађевинског материјала за барем 45 породица интерно расељених или повратника по реадмисији
  2. обука за покретање сопственог бизниса за барем 30 корисника
  3. додела пакета економске помоћи у виду алата (машина, средстава) за унапређење сопственог бизниса за 10 предузетника који су интерно расељена лица или повратници
  4. менторска подршка за предузетнике који су интерно расељена лица или повратници.

Најављено је да ће јавни позив за доделу пакета грађевинског материјала бити објављен током јануара месеца, да ће прелиминарне листе бити проверене у Комесаријату за избеглице и миграције РС, да ће чланови Комисије за доделу помоћи  излазити на терен и утврђивати оправданост доделе грађевинског материјала, те да ће испорука тог материјала вероватно бити на лето 2019, у зависности од свих процедура и тендера.