Настављајући започету сарадњу са Belhospice, центром  за палијативно збрињавање, који ће од ове јесени радити у новом простору на Звездари, у Малом Мокром Лугу, сениори окупљени око креативних радионица Волонтерског сервиса Звездаре  и слободни уметници: Данка Јесенска, Иванка Денда и Јелена Митровић, своју малу галерију  слика, дарују  како би боравак и запосленима и корисницима у простору  Belhospicа био пријатнији и хуманији.

Акцији су се придружили и најмлађи Звездарци из Предшколске установе Звездара који су своја два колективна рада наменили овој хуманој акцији.

Малом свечаношћу у новом простору  Belhospicа у Малом Мокром Лугу,ул. 20.октобра 21а, у четвртак 27. септембра, представници домаћина примили су поклоне  Градске општине Звездара, укупно 7 слика са мотивима природе, цвећа и породичног окупљања. Удружење сликара „Бели анђео“ донаторски је помогао ову лепу акцију на тај начин што је опремио 6 слика.

Циљ „Дана сениора на Звездари 2018“ је да оваквим и сличним активностима пошаљемо поруку појединцима свих генерација, инситутуцијама, установама и јавности да треба сви да будемо солидарни, хумани, људски  и социјално одговорни.

Обраћајући се присутнима, гостима из Општине Звездара и ауторима слика, запосленима и корисницима, Вера Маџгаљ, директорка Bellhospisa, рекла је да је Општина Звездара од првог контакта подржала пројекат ове организације и да је донација у сликама последњи видљиви пример ове сарадње и подршке на којем су захвални сви у овој организацији, од оснивача и запослених до садашњих корисника њихове бриге и подршке и њихових породица.

Мирослав Мaриновић, члан Већа Градске општине Звездара рекао је да Општина дубоко поштује и подржава програм рада Bellhospice центра који је веома тежак и одговоран. Он је изразио уверење да ће Центар радити успешно и испунити своју мисију.

Са представницима Општине, у посети објекту у Малом Мокром Лугу, биле су и Данка Јесенска и Јелена Митровић, сликарке и сараднице Волонтерског сервиса Звездаре, које су изразиле задовољство што су учествовале у једној оваквој хуманој акцији и – обећале још слика за зидове реновираног здања Bellhospice.

На крају мале свечаности уручења донације, присутнима се обратила госпођа Љубинка,  корисница Bellhospice центра, која се успешно опоравила после онколошког третмана, са порукама колико су нам у свакодневном животу важни осмеси и смех, љубав, вера и нада а које често и неправедно заборављамо. Неколико пута прекидана аплаузом, из бележнице препуне стихова и афоризама, Љубинка је са много емоција прочитала неколико својих радова, обећавши да ће наставити да пише и промовише лепоту и радост живота који- како је рекла, треба да су најважнији свима нама, и здравима и болеснима.