На 5. Европском паратеквондо шампионату одржаном у Варшави, главном граду Пољске, 16. септембра, на коме је учествовао рекордан број такмичара и земаља,147 такмичара из 32 земље, паратеквондо репрезентација Србије учествовала је са 8 такмичара који су освојили 6 медаља и то 3 у борбама и 3 у формама.

Прва се медаљом октила Теодора Јовић (ПТК Кобра), заузевши 3.место у дисциплини форме П20, елиминисавши такмичарку из Хрватске у директном дуелу.

Други је медаљу заслужио Душан Марисављевић (ПТК Кобра), у класи П20, након сјајног наступа у полуфиналу и уласка у финале, где је у првом директном дуелу елиминисао такмичара из Пољске, али је у 2. дуелу изгубио од вицепрвака Европе, такмичара из Италије.

Трећу медаљу у формама освојио је Александар Ивановић (ПТК Тигра) у класи П33 изгубивши у финалу од такмичара из Русије.

У борбама је прво сребро освојио Славко Адамов (ПТК Тигра) у класи К41 -61кг изгубивши финалну борбу од такмичара из Русије, шампиона Европе.

Данијела Јовановић (ПТК Кобра) освојила је бронзану медаљу у клси К43 -49кг изгубивши у полуфиналу од такмичарке из Индије. Ову борбу пратили су сви класификатори Шампионата јер је управо она била такмичарка са највећим степеном инвалидитета на такмичењу.

Након Данијеле, медаљу је освојила Дејана Бачко (ŢК Гитрос) у класи К41 -49кг, поставши вицешампионка Европе. Изгубила је у финалу од такмичарке из Русије.

Немања Миљковић поражен је у 1/4 финалу, у класи К44 -75кг, од такмичара из Азербејџана, а Ана Симанић Томић такође је поражена у 1/4 финалу у класи К44 -61кг од такмичарке из Данске, актуелне светске првакиње.