Учесници пројекта „Шетајуће математичко знање/ Floatingmathematicalknowledge“, подржаног од стране Центра за промоцију науке,  који се ове године реализује под слоганом „Истражи координате” ће, у оквиру манифестације„Мај месец математике М3” , у понедељак, 27. маја 2019. од 12 до 15 сати у „математичким“ мајицама прошетати Кнез Михаиловом и Теразијама и  разговарати са суграђанима о „натписима“  на својим мајицама.

Учесници пројекта позивају све заинтересоване грађане да им се придруже и друже са њима  у математичкој шетњи.

Носиоци пројекта су ученици Шесте београдске гимназије са својим наставницама математике  Сузаном Лазовић, Аном Јоковић и наставницом информатике Биљаном Новаковић, а учесници  ученици основних школа „Павле Савић“  (наставница Данијела Шура), „Змај Јова Јовановић“ (наставница Биљана Ђурђевић), „Ћирило и Методије“ (наставница Милена Милановић) и „Владислав Рибникар“ (наставница Радосава Илић).

Увертира за „математичку” шетњу биле су трибине које су у претходном периоду одржане у основним школама „Владислав Рибникар”, „Павле Савић”, „Змај Јова Јовановић” и „Ћирило и Методије”, а које имају за циљ да учесници пројекта у основним школама  презентују продукте свог рада у оквиру овог пројекта и промовишу математику из једног несвакидашњег угла.

Трибинама су претходиле математичке и информатичке радионице одржане у Шестој београдској гимназији, на којима су ученици гимназије као вршњачки едукатори  са ученицима из основних школа бирали занимљиве математичке садржаје за своје мајице, пружили им подршку да прошире своја знања и припремали садржаје за штампу.