Сениори, вредни полазници Школе енглеског за сениоре Волонтерског сервиса Звездаре, ни у време изолације и забране кретања, не губе ни време, нити део планираног програма у овој Школи. Захваљујући труду њихове „професорке“ волонтерке Јасмине Поповић Ћирић, часови се редовно одржавају путем скајпа са озбиљношћу на којој би позавидели наставници и у оној „правој“.
Сваки час енглеског језика са сениорима, откад је проглашено ванредно стање, прилика је да се поприча о планираним темама Школе енглеског али и да им Јасмина упути речи подршке и потврде да је важно у време изолације и велике доколице, да осмисле своје активности и одрже мотивацију и дух. Поред учења, часови су права прилика за безбедно дружење које је свима потребно у овим данима епидемије.

Ове седмице, полазници сениори -Љуба и Мирослав, су изабрали за разговор поред неизбежне „корона ситуације“, и  тему обележавања крсних слава на нашим просторима и неговања традиције. Уз жеље за добро здравље, час путем скајпа завршен је заказивањем следећег сусрета и све то, морамо да их похвалимо- на енглеском језику.