Светосавску приредбу 27.01.2017. приредила је и Предшколска установа Звездаре у сали МЗ „Липов лад“, а домаћин је ове године био Вртић „Зора“, чија су деца и васпитачи приредили величанствен догађај. У име ГО Звездара приредби су присуствовали Душан Игњатовић и Лазо Шеган, чланови Већа.

Свечано, достојанствено и веома озбиљно предшколци и њихови васпитачи извели су разноврстан и веома поучан програм за другаре, родитеље и друге госте.

Програм је почео Светосавском химном коју је отпевао хор Народног позоришта „Хориславци“. Свечарски поздрав упутила је Драгиња Зупанц, а део писма Светог Саве оцу Стефану Немањи, упућено из Хиландара казивала је Мирјана Ђурић, руководилац Вртића „Зора“.

Рецитацију „Где је Србија“ рецитовала је Софија Марковић. Историјске прилике у доба Немањића, и цео животни пут младог Растка извела су деца старије и предшколске групе.

Позоришна представа „Четворе очи“ Невенке Пјевач по мотивина народне приче у два чина, који говори о обичним простодушним, сложним и неуким сељанима који су спремни да помогну једни другима, али и да поверују у чуда и ради су да прихвате оно што им млади нараштај доноси.

Гост мр. Бобан Бјелић одсвирао је ауторско „Гајдарско оро“. Фолклорне игре „Српкиња“ , „Иде Миле“, „Дивна, Дивна“ , извели су предшколци.

„Беседу Светом Сави“ казивао је глумац Александар Срецковић.Захвалнице, као и Светосавски летопис ПУ Звездаре, уручила је Мирјана Ђурић.

Улогу домаћина за наредну светосавску приредбу Вртић „Зора“ предао је Вртићу „Драгуљче“.